maandag 8 juni 2009

COPD, hoge bloeddruk en eigenwijze, dove patiënten!

Donderdag 4 juni hebben de Nederlandse zorgtoppers Saskia en Ellen met hun begeleider Kees geoefend in het Cicero gebouw in Assen.
Inmiddels hebben we de casussen die in Calgary aan de orde komen in ons bezit en daar zijn we mee aan de slag gegaan.
Eén casus gaat over een jonge man met COPD die nogal een ongezonde levensstijl heeft en moet leren omgaan met een peak flow meter. Een andere casus is die van een oudere, nogal eigenwijze man, die zeer slechthorend is en zijn hoorapparaat thuis heeft laten liggen. Deze patiënt heeft een veel te hoge bloeddruk en is opgenomen met enorme hoofdpijn.
Zo zijn er nog een paar casussen.
Deze casussen kunnen in Calgary nog 30% gewijzigd worden, dus je kunt je er wel voor een deel op voorbereiden maar nooit 100%. En zo is het natuurlijk in het echt ook. Je weet nooit wat je te wachten staat als er een patiënt opgenomen wordt.
Wat wel prettig is dat Saskia en Ellen zich bijvoorbeeld extra goed kunt verdiepen in een patiënt met COPD. Bijvoorbeeld door eens een dagje mee te lopen met de longverpleegkundige in het ziekenhuis om een duidelijk beeld te krijgen van iemand die COPD heeft.

Het was op sommige momenten best pittig voor onze beide toppers maar ze doen ontzettend hun best en wij hebben er een groot vertrouwen in dat het helemaal goed komt.

Ook hebben we veel gelachen en dat is natuurlijk ook belangrijk .
De toppers kunnen zaterdag hun kleding ophalen en hebben dan voorlopig hun laatste trainingsdag van Skills Nederland.
Op 17 juni presenteert heel team Nederland zich aan ouders, sponsoren en familieleden. Ook wij van school zijn uitgenodigd en we zullen u middels dit blog op de hoogte houden hoe een en ander gegaan is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten