donderdag 18 juni 2009

Meedoen aan World skills is topsport




Afgelopen woensdag was onze zorgtopper met het hele Nederlandse team Nederland, dus met alle vaktoppers inclusief experts en begeleiding, door Skills Nederland uitgenodigd voor een bijeenkomst in Harderwijk. Familie, vrienden en overige belangstellenden mochten ook mee.
Ellen ontving kleding voor de officiële momenten, die in Canada gaan plaats vinden. Ellen een grijs rokje met een krijtstreepje en bijpassende blazer/colbert met witte blouse en schoenen. De jongens van het team dragen een pak met stropdas in oranje. Op de kleding staat team Nederland met logo Skills Nederland. Daarnaast kregen de toppers vrijetijdskleding. Ellen en Saskia leken wel 2 stewardessen!
Na het welkomstwoord begon het officiele programma met als gastspreker Robin van Galen, succescoach van het gouden Nederlandse waterpoloteam op de Olympische spelen in Peking 2008. Robin van Galen schetste de weg naar goud. Winnaarsmentaliteit, teamgevoel en doorzettingsvermogen waren de sleutelwoorden in zijn betoog.
Voor de deelnemers aan de World Skills geldt eigenlijk hetzelfde verhaal. Ze zijn net als topsporters kampioenen in hun vakgebied, vol ambitie en de wil om het beste uit zichzelf te halen.
Na een korte pauze werd het programma vervolgd met een spreker namens Skills Nederland. Hij vertelde wat de kandidaten staat te wachten in Canada, waar ze verblijven, hoe de dagindeling eruit ziet en dergelijke.
Aan het einde van de avond werd de Nederlandse vlag door Robin van Galen officieel aan de Nederlandse teamcaptain overhandigd. Het was een feestelijke, informatieve avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten